Pengurusan Kokurikulum PKB

1. WAN MUHAMMAD MARZUDI BIN WAN MUHAMMAD (Ketua Jabatan Sukan, Kokurikulum & Kebudayaan) 2. AZMI BIN MAT RAIS (Pegawai Kokurikulum) 3. MUHAMAD ANUAR BIN SEMAN (Ketua Kursus Kokurikulum) 4. MUNEERAH BT HULAWI ( Setiausaha JSKK)

JSKK PKB

KURSUS KOKURIKULUM-Kelab/Persatuan/Sukan untuk pelajar semester DUA.. dan Pendaftaran Kursus KoKurikulum. Saluran 1-Pelajar memilih kelab SUKAN di semester 2 dan Kelab Persatuan di semester 3 (berkredit) Saluran 2- Pra syarat unit uniform di semester 1 Unit Uniform semester 2 dan 3 ( berkredit) Unit Uniform semester 4 hingga 6 (sokongan pangkat) Pelajar semester SATU digalakkan menyertai Pasukan Unit Uniform di semester satu sebagai Pra Syarat untuk ke semester DUA sekiranya memilih saluran 2 Jabatan Sukan,Kokurikulum & Kebudayaan PKB hanya membuka 4/9 unit uniform iaitu Askar Wataniah/Relasis/Pispa/Pengakap Sebarang pertanyaan sila datang ke JSKK

Saturday, October 3, 2015

Pertandingan Kawad Kaki antara badan beruniform PKB 2015

30 September 2015- Pertandingan Kawad Kaki antara badan beruniform PKB
Telah disertai oleh 17 Platun daripada tiga unit beruniform iaitu Relasis/Pispa/Askar Wataniah bagi pelajar semester satu DRB 1010,DRB 1050 & DRB 1090.
Pertandingan ini diadakan di Padang Kawad Politeknik Kota Bharu. Pengadil luar dijemput khas bagi menghakimi pertandingan kawad ini iaitu daripada Batalion Kedua Rejimen 506 Askar Wataniah, Rela Kelantan dan JPAM Kelantan.

2 Kategori dipertandingan iaitu Ketua Perbarisan Terbaik disandang oleh Ketua Platun Echo Askar Wataniah, manakala Platun Keseluruhan Terbaik jatuh kepada Platun Foxstrot Askar Wataniah dibawah pimpinan En Zahidi Hibadullah dari Jabatan Kejuruteraan Mekanikal.  Majlis Perasmian Penutup dan penyampaian hadiah telah disempurnakan oleh Timbalan Pengarah Sokongan Akademik PKB Mejar Bersekutu (PA) Hj. Azahan bin Hj. Daud merangkap Komandan PISPA PKB.

No comments:

Post a Comment