Pengurusan Kokurikulum PKB

1. WAN MUHAMMAD MARZUDI BIN WAN MUHAMMAD (Ketua Jabatan Sukan, Kokurikulum & Kebudayaan) 2. AZMI BIN MAT RAIS (Pegawai Kokurikulum) 3. MUHAMAD ANUAR BIN SEMAN (Ketua Kursus Kokurikulum) 4. MUNEERAH BT HULAWI ( Setiausaha JSKK)

JSKK PKB

KURSUS KOKURIKULUM-Kelab/Persatuan/Sukan untuk pelajar semester DUA.. dan Pendaftaran Kursus KoKurikulum. Saluran 1-Pelajar memilih kelab SUKAN di semester 2 dan Kelab Persatuan di semester 3 (berkredit) Saluran 2- Pra syarat unit uniform di semester 1 Unit Uniform semester 2 dan 3 ( berkredit) Unit Uniform semester 4 hingga 6 (sokongan pangkat) Pelajar semester SATU digalakkan menyertai Pasukan Unit Uniform di semester satu sebagai Pra Syarat untuk ke semester DUA sekiranya memilih saluran 2 Jabatan Sukan,Kokurikulum & Kebudayaan PKB hanya membuka 4/9 unit uniform iaitu Askar Wataniah/Relasis/Pispa/Pengakap Sebarang pertanyaan sila datang ke JSKK

Saturday, October 3, 2015

Kursus Asas Pasukan Institusi Pertahanan PKB kali ke 3 sesi Jun 2015

3 Oktober 2015- Kursus Asas Pasukan Institusi Pertahanan PKB kali ke 3
Kursus ini dijalankan di PKB mulai 1hb hingga 3hb Oktober 2015. Pengarah Program Kursus ini  Kapten Bersekutu (PA) Zeham bin Mustapha telah berjaya menarik minat 39 pelajar semester satu untuk mengikuti kursus asas ini dan dapat menyerapkan pelajar yang mengikuti Kursus Asas Pispa ini ke saluran dua kokurikulum semester hadapan. Selama tiga hari peserta berkampung di PKB untuk mengikuti kursus yang dikendalikan oleh Jurulatih Pertahanan Awam Daerah Machang dengan dibantu oleh AJK Pispa PKB. Majlis Penutup telah dihadiri oleh Pegawai Bersekutu Pispa PKB termasuk Komandan Pispa PKB Mejar Bersekutu (PA) Hj. Azahan bin Hj Daud, Timbalan Pengarah Sokongan Akademik PKB. Majlis Penutup dan penyampaian sijil telah disempurnakan oleh Lt. Kol (PA) Zainuddin bin Hussin, Pengarah Pertahanan Awam Negeri Kelantan bertempat di Dewan Kuliah 2 PKB.
Laporan oleh
Kapten Bersekutu (PA) Ruzila bt Mat Ghani
Timbalan Pengarah Program Kursus Asas Pispa kali ke 3

No comments:

Post a Comment