Pengurusan Kokurikulum PKB

1. WAN MUHAMMAD MARZUDI BIN WAN MUHAMMAD (Ketua Jabatan Sukan, Kokurikulum & Kebudayaan) 2. AZMI BIN MAT RAIS (Pegawai Kokurikulum) 3. MUHAMAD ANUAR BIN SEMAN (Ketua Kursus Kokurikulum) 4. MUNEERAH BT HULAWI ( Setiausaha JSKK)

JSKK PKB

KURSUS KOKURIKULUM-Kelab/Persatuan/Sukan untuk pelajar semester DUA.. dan Pendaftaran Kursus KoKurikulum. Saluran 1-Pelajar memilih kelab SUKAN di semester 2 dan Kelab Persatuan di semester 3 (berkredit) Saluran 2- Pra syarat unit uniform di semester 1 Unit Uniform semester 2 dan 3 ( berkredit) Unit Uniform semester 4 hingga 6 (sokongan pangkat) Pelajar semester SATU digalakkan menyertai Pasukan Unit Uniform di semester satu sebagai Pra Syarat untuk ke semester DUA sekiranya memilih saluran 2 Jabatan Sukan,Kokurikulum & Kebudayaan PKB hanya membuka 4/9 unit uniform iaitu Askar Wataniah/Relasis/Pispa/Pengakap Sebarang pertanyaan sila datang ke JSKK

Saturday, April 4, 2015

Pertandingan Wau Bercahaya Antarabangsa Kelantan 2014Pertandingan Wau Bercahaya Antarabangsa Kelantan 2014 yang berlansung di Pantai Geting, Tumpat pada 30 Mei 2014 telah disertai olehpelajar Politeknik Kota Bharu yang mana kelab Layang-layang Unit Kokurikulum telah menghantar 3 kategori. Pensyarah Penasihat Kelab Layang-layang PKB en Chung Boon Chuan telah bertungkus lumus bersama pelajar untuk menyiapkan wau tersebut yang mana dikelasifikasikan wau cahaya kerana dipertandingan di waktu malam. PKB telah mendapat tempat ketiga dalam dua kategori iaitu Wau Bercahaya Paling Terang danWau Bercahaya Terbaik. Pertandingan anjuran Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia cawangan negeri Kelantan telah dihadiri oleh 20 negara luar.

No comments:

Post a Comment