Pengurusan Kokurikulum PKB

1. WAN MUHAMMAD MARZUDI BIN WAN MUHAMMAD (Ketua Jabatan Sukan, Kokurikulum & Kebudayaan) 2. AZMI BIN MAT RAIS (Pegawai Kokurikulum) 3. MUHAMAD ANUAR BIN SEMAN (Ketua Kursus Kokurikulum) 4. MUNEERAH BT HULAWI ( Setiausaha JSKK)

JSKK PKB

KURSUS KOKURIKULUM-Kelab/Persatuan/Sukan untuk pelajar semester DUA.. dan Pendaftaran Kursus KoKurikulum. Saluran 1-Pelajar memilih kelab SUKAN di semester 2 dan Kelab Persatuan di semester 3 (berkredit) Saluran 2- Pra syarat unit uniform di semester 1 Unit Uniform semester 2 dan 3 ( berkredit) Unit Uniform semester 4 hingga 6 (sokongan pangkat) Pelajar semester SATU digalakkan menyertai Pasukan Unit Uniform di semester satu sebagai Pra Syarat untuk ke semester DUA sekiranya memilih saluran 2 Jabatan Sukan,Kokurikulum & Kebudayaan PKB hanya membuka 4/9 unit uniform iaitu Askar Wataniah/Relasis/Pispa/Pengakap Sebarang pertanyaan sila datang ke JSKK

Wednesday, October 24, 2012

Kejohanan Pencak Silat Antarabangsa Piala Timbalan Perdana Menteri (TPM)


Tarikh : 16-22/09/ 2012  Tempat: Square One Mall Batu Pahat, Johor

Kejohanan Pencak Silat Antarabangsa Piala Timbalan Perdana Menteri (TPM) edisi ketiga menjadi medan terakhir pemilihan pesilat ke temasya Sukan Universiti Asean (AUG) di Loas Disember ini.
Kejohanan ini disertai oleh 35 IPT dalam negeri dan 10 IPT luar ( Belanda, Belgium, Brunei, Indonesia, Loas, Singapura,Thailand,United Kingdom, Vietnam dan Yaman).Majlis Perasmian pembukaan oleh Profesor Dato’Dr. Mohd Noh Dalimin (naib Canselor UTHM) dan penutup oleh YAB Datuk Seri Hj Mohd Ali Mohd Rostam (Presiden PESAKA).
8.0 KESIMPULAN; Impak/ Hasil Pembelajaran Pelajar (penerangan mengikut domain pembelajaran) :
Peserta PKB telah menunjukkan kesungguhan dalam menjalani latihan seterusnya menyertai kejohanan. Penyertaan yang sangat banyak dari pelbagai IPT dalam dan luar Negara dapat memberi pendedahan dan pengalaman kepada atlit PKB. Sesungguhnya kejayaan membawa balik 1Perak dan 3 Gangsa telah menyumbang mata kepada PKB dalam SukIPT 2012.