Pengurusan Kokurikulum PKB

1. WAN MUHAMMAD MARZUDI BIN WAN MUHAMMAD (Ketua Jabatan Sukan, Kokurikulum & Kebudayaan) 2. AZMI BIN MAT RAIS (Pegawai Kokurikulum) 3. MUHAMAD ANUAR BIN SEMAN (Ketua Kursus Kokurikulum) 4. MUNEERAH BT HULAWI ( Setiausaha JSKK)

JSKK PKB

KURSUS KOKURIKULUM-Kelab/Persatuan/Sukan untuk pelajar semester DUA.. dan Pendaftaran Kursus KoKurikulum. Saluran 1-Pelajar memilih kelab SUKAN di semester 2 dan Kelab Persatuan di semester 3 (berkredit) Saluran 2- Pra syarat unit uniform di semester 1 Unit Uniform semester 2 dan 3 ( berkredit) Unit Uniform semester 4 hingga 6 (sokongan pangkat) Pelajar semester SATU digalakkan menyertai Pasukan Unit Uniform di semester satu sebagai Pra Syarat untuk ke semester DUA sekiranya memilih saluran 2 Jabatan Sukan,Kokurikulum & Kebudayaan PKB hanya membuka 4/9 unit uniform iaitu Askar Wataniah/Relasis/Pispa/Pengakap Sebarang pertanyaan sila datang ke JSKK

Wednesday, October 24, 2012

Ceramah Program Pertolongan Cemas


 
     Tarikh : 28 Ogos 2012 Tempat: Dewan Jubli Perak PKB
     Jurulatih: JPAM (KB)
Program Pertolongan Cemas ini dapat memberi kesedaran kepada pelajar tentang cara-cara melakukan pertolongan cemas ketika diperlukan dan dapat merialisasikan sukatan Kursus AR101.
Pada masa yang sama pensyarah modul juga berpeluang mengikuti ceramah ini bagi menambahkan pengetahuan dalam pengendalian pertolongan cemas sekiranya berlaku pada pada pelajar semasa proses Pengajaran dan Pembelajaran.
Ceramah yang disampaikan ini juga diselangi dengan tayangan video pengendalian pertolongan cemas yang lebih mudah difahami oleh pelajar yang kuantiti agak ramai iaitu lebih kurang 1400 orang pelajar semester satu bersama pensyarah modul masing-masing.
    

No comments:

Post a Comment