Pengurusan Kokurikulum PKB

1. PPjR UDOM a/l EWON (Ketua Jabatan Sukan, Kokurikulum & Kebudayaan) 2. AZMI BIN MAT RAIS (Pegawai Kokurikulum) 3. ARIF BIN AZIZ (Ketua Kursus Kokurikulum) 4. WEE SIEW PING (Ketua Setiausaha JSKK)

JSKK PKB

KURSUS KOKURIKULUM-Kelab/Persatuan/Sukan untuk pelajar semester DUA.. dan Pendaftaran Kursus KoKurikulum. Saluran 1-Pelajar memilih kelab SUKAN di semester 2 dan Kelab Persatuan di semester 3 (berkredit) Saluran 2- Pra syarat unit uniform di semester 1 Unit Uniform semester 2 dan 3 ( berkredit) Unit Uniform semester 4 hingga 6 (sokongan pangkat) Pelajar semester SATU digalakkan menyertai Pasukan Unit Uniform di semester satu sebagai Pra Syarat untuk ke semester DUA sekiranya memilih saluran 2 Jabatan Sukan,Kokurikulum & Kebudayaan PKB hanya membuka 4/9 unit uniform iaitu Askar Wataniah/Relasis/Pispa/Pengakap Sebarang pertanyaan sila datang ke JSKK

Wednesday, June 25, 2014

PKB Merangkul Tempat Ke-3 Pertandingan Wau Bercahaya Di Pesta Wau Antarabangsa Kelantan 2014

Pesta Wau Antarbangsa kali ke-32 telah berlangsung di Pantai Geting Tumpat, bermula 28 Mei 2014. Sebanyak 42 peserta antarabangsa dari 18 buah negara termasuk Australia, Belgium, China, England, Itali, New Zealand dan Sweden di samping 180 peserta kebangsaan. Terdapat 22 acara pertandingan dipertandingkan sepanjang empat hari pesta berlangsung selain turut menganjurkan bengkel membuat wau kepada pelajar sekolah menengah. 

PKB telah menghantar 3 penyertaan Kategori Wau Bercahaya sempena Pesta Wau Antarabangsa Kelantan 2014 yang berlangsung 30 Mei 2014 melalui pelajar AR201 (kelab wau) yang diketuai oleh En. Chung Boon Chuan. Daripada 3 penyertaan, PKB telah berjaya mendapat tempat Ke-3 bagi 2 Kategori Terbuka iaitu Wau Bercahaya Paling Terbaik dan Wau Paling Terang. Kategori bagi Pesta Wau Bercahaya Antarabangsa yang berlangsung pada malam tersebut membabitkan penyertaan daripada pelbagai agensi seperti hotel, institusi pengajian tinggi, agensi pelancongan, Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) dan peserta antarabangsa. Sebanyak 75 penyertaan yang telah diterima bagi kategori Wau Bercahaya Terbuka.

No comments:

Post a Comment