Pengurusan Kokurikulum PKB

1. WAN MUHAMMAD MARZUDI BIN WAN MUHAMMAD (Ketua Jabatan Sukan, Kokurikulum & Kebudayaan) 2. AZMI BIN MAT RAIS (Pegawai Kokurikulum) 3. MUHAMAD ANUAR BIN SEMAN (Ketua Kursus Kokurikulum) 4. MUNEERAH BT HULAWI ( Setiausaha JSKK)

JSKK PKB

KURSUS KOKURIKULUM-Kelab/Persatuan/Sukan untuk pelajar semester DUA.. dan Pendaftaran Kursus KoKurikulum. Saluran 1-Pelajar memilih kelab SUKAN di semester 2 dan Kelab Persatuan di semester 3 (berkredit) Saluran 2- Pra syarat unit uniform di semester 1 Unit Uniform semester 2 dan 3 ( berkredit) Unit Uniform semester 4 hingga 6 (sokongan pangkat) Pelajar semester SATU digalakkan menyertai Pasukan Unit Uniform di semester satu sebagai Pra Syarat untuk ke semester DUA sekiranya memilih saluran 2 Jabatan Sukan,Kokurikulum & Kebudayaan PKB hanya membuka 4/9 unit uniform iaitu Askar Wataniah/Relasis/Pispa/Pengakap Sebarang pertanyaan sila datang ke JSKK

Tuesday, November 26, 2013

Askar Wataniah PKB Naib Johan MalPTAAC VII 2013

Malaysian Polytechnic Territorial Annual Camp (MalPTAAC) atau di kenali Khemah Tahunan Askar Wataniah Politeknik SeMalaysia kali ke 8 telah diadakan di Politeknik Seberang Perai, Pulau Pinang (PSP) bermula pada 06 Nov hingga 20 Nov 2013. Aktiviti yang hadiri oleh 11 buah politeknik iaitu PSP,PUO,POLIMAS,PSAS,PKB,PMS,PMM,PIS,PSMZA,POLISAS dan PPD. Sepanjang 15 hari berkampung di PSP telah didedahkan dengan pertandingan Kawad Kaki, menembak, Latihan Medan dan karnival Sukan bola tampar, futsal,bolajaring. Dalam pertandingan Kawad Kaki kontijen PKB berjaya menjadi Naib Johan.Majlis Perasmian Pembukaan disempurnakan oleh Tn Hj Kamaruddin bin Hamzah (TKPO) dan Penutup oleh Brig Jen Datuk Mahadi bin Abdul (APPS). Kontijen PKB diwakili oleh 3 x Peg dan 32 x LLP. Tahniah diucapkan.

No comments:

Post a Comment